dissabte, 28 de novembre del 2015

Calendari laboral 2016

Finalitzades les reunions de negociació del Calendari Laboral 2016 entre la UB i el Comitè d’Empresa i la Junta de PAS, s’ha arribat a un acord global (Calendari Laborals i Acords complementaris) signat per la Junta de PAS. Així mateix, pel que fa al document Acords complementaris (inclosa la pròrroga dels dos projectes), ha estat signat per les Seccions Sindical de CCOO i UGT.

Pots llegir els acords a l’InfoPAS de la UB.

La dada més rellevant és que es mantenen els mateixos criteris des de l’any 2013, i es mantenen les modificacions de redacció aprovades a l’any 2014. Això vol dir que hem tingut en compte, entre d’altres criteris, la referència del nombre total d’hores del Conveni, el nombre total de dies d’afers propis i dies de tancament, per la qual cosa la Junta de PAS funcionari, amb el suport de CCOO, ha donat la seva conformitat.


Pel que fa al Document “Full Informatiu – Calendari laboral 2016”:
·   6 dies d’afers propis, de l’EBEP. Si bé aquest any també tenim 6 dies, aquest últim es va afegir amb posterioritat a l’aprovació del Calendari laboral atesa una modificació legislativa.
·      22 dies hàbils de vacances, de l’EBEP.
·   Estiu: reducció de ½ hora diària en els mesos de juliol i agost. D’altra banda es podrà realitzar jornada continuada (per al PAS que no te aquesta jornada de manera ordinària) en el mes de juny i de l’1 al 10 de setembre.

Pel que fa al Document “Aspectes Complementaris”
·      Es prorroguen els projectes de Formació per a la Gestió del Temps i el de Conciliació.
·    Es concreta que es tancaran 9 dies per motius d’estalvi (4 i 5 de gener; 24 de març; 22 i 23 d’agost, i 27, 28, 29 i 30 de desembre). Així mateix es tanca el període de vacances d’1 a 21 d’agost (14 dies hàbils de vacances)
·      Es redueix la jornada del 23 de desembre en 1 hora 15 minuts
·    Es fan diferents aclariments relatius a la compensació de dies de treball obligatori durant els períodes de tancament (1,5 dies per cada dia de treball)

2 comentaris:

  1. ..perdoneu però que passa amb els dies de setmana santa???...aquests els fèiem, no?..i no veig cap compensasió en dies de assumptes propis!...m'equivoco?...ho podeu aclarir!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha variat la distribució dels dies, segons els dies de tancament o festius oficials en dissabte, o no, etc. Per exemple aquest any són festius per “tancament” dos dies a l’agost (aquest dies, a diferència dels de l’1 al 21 d’agost, no són a compte dels teus dies de vacances).
      Aquest canvi de criteri ha estat proposat per la UB, però el total d’hores anyal segueix en 1462 h. En el cas de que finalment s’hagués mantingut el tancament de tota la Setmana Santa, s’hauria d’haver reduir la bossa de Concilia (56 hores actualment) per tal de fer “quadrar” el total de 1462, la qual cosa tampoc en semblava la més adient, i sempre pots demanar dies d’afers propis o de Conciliació per a Setmana Santa, o bé reservar-los per altres dates (situació similar a la que hi havia abans de les retallades)

      Elimina