diumenge, 8 de novembre del 2015

Nous comentaris al document “implementació RAG”


  


Aquell document publicat per la UB no va ser negociat per la UB i provoca molta confusió, alhora que inexactitud i modificacions unilaterals d’Acords previs sobre al RLT. Desprès d’un mes de reunions (2 per setmana) de la Comissió Paritària de la RLT, s’ha anat treballant fonamentalment el tres primers aparats (marc normatiu, text refós,...) i encara que el text no està tancat continuem en d’altres apartats i al final ja farem una revisió més acurada. No entrarem, fins que sigui el text definitiu, en tots els detalls però si que us informem d’algunes dades rellevants:

- Pel que fa a la petició que vam fer de “manteniment de la Plantilla”, s’ha acceptat incloure per escrit el compromís i lliurar als representants sindicals un llistat amb les dades de totes les places i persones que poden estar afectades per la Reforma. Això ho vam demanar per fer el seguiment i garantir el compliment del compromís.

- S’han “recuperat” els Acords previs formalment aprovats que mencionàvem al nostre escrit anterior i que afecten als procediment de modificació de la RLT.

- Es garanteix que, a banda dels treballs de la Comissió Paritària (que passa a ser “grup de treball”) la negociació es realitzi amb Comitè de PAS laboral i Junta de PAS funcionari respectivament.

- Es garanteix que totes les fitxes descriptives dels llocs de treball siguin publicades a l’Intranet i el personal afectat pugui opinar-hi


Altres apartats

- Consulta sobre el règim jurídic dels llocs de treball d’auxiliars de serveis i de tècnics especialitzats de biblioteques.

Recordem que amb l’aprovació de la RLT-L (octubre/2012)  es van funcionaritzar, entre d’altres, aquestes places (ocupades en la gran majoria per personal laboral) però alhora és va adquirir el compromís de fer una consulta al personal, per decidir si volien mantenir aquesta catalogació o si volien canviar i fer-les laborals. En aquest moments s’està discutint en un subgrup de la Comissió Paritària com portar a terme, desprès de més de 3 anys, la consulta prevista

- Mobilitat:

a l’informe anterior dèiem que “En una primera “lectura” sembla que es vol tenir a tothom “a disposició discrecional” dels caps! S’ha de justificar molt bé la motivació i les limitacions. En tot cas no ens sembla adequat el redactat actual.”
Doncs bé, després de diferents reunions en les quals s’ha posat de manifest les problemàtiques i complexitat d’aquest punt, CCOO hem proposat que el debat sigui ajornat fins que tinguem una visió global del que suposa tota la RAG. En principi Gerència estaria d’acord, al menys en modificar el termini previst inicialment que fer-ho aquest mateix mes.

- Implementació i provisió de llocs de treball

Aquests són uns dels apartats més rellevants per la repercussió que pot tenir per la forma de proveir el nous llocs de treball, la resignació d’efectius, etc. La proposta que fa Gerència és molt problemàtica, com ja vam dir, i caldrà fer un anàlisi acurat  de les diferents opcions.

- Propers treballs de la Comissió Paritària de la RLT:

-       Analitzar l’apartat 5 de “consideracions generals”

-       Analitzar la proposta de “Manual de Valoració de llocs de treball”, que pot tenir incidències retributives en els complements específics (PAS-F) o de lloc de treball (PAS-L)


-       Reunió del subgrup de PAS-F per discutir les condicions específiques d’aquest col·lectiu, que atesa la previsió d’aprovació del Plans d’Ordenació de Mundet i Farmàcia (desembre), és molt urgent tractar-ho

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada