dijous, 20 de juliol del 2017

Informacions PDI UB

·         Triennis temporals: demana’ls! si tens més de 3 anys d’antiguitat (a la UB o amb serveis previs en d’altres Administracions Públiques) i no t’ho estan pagant

Ens han arribat informacions de què la UB no està pagant d’ofici els triennis de PDI temporal si no ho demanen una primera vegada. CCOO-UB hem contrastat aquesta informació, i també hem realitzat consultes amb d’altres universitats del nostre entorn. Per saber si t'ho paguen has de veure si en la teva Nòmina apareix el concepte "triennis".

Arran d’aquestes consultes, hem demanat a la Gerència de la UB que faci d’ofici el pagament del primer reconeixement de triennis a tot el personal interí o temporal que tingui dret, o que els avisi de què ho han de demanar.

·         Oferta Pública extraordinària als Pressupostos Generals de l’Estat

Malgrat que en un primer moment el personal universitari quedava fora de l’Oferta Pública d’Ocupació extraordinària per a la millora de l’ocupació pública, i que en el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat es preveia que les contractacions públiques de caràcter temporal no podien superar els tres anys de durada, finalment gràcies a les accions i mobilitzacions realitzades arreu, i haver aconseguit el suport de rectorats i diferents institucions i partits polítics, es va aconseguir que el PDI temporal fos inclòs a l’Oferta Pública per l’estabilització (no així el PAS), i que fos suprimida la limitació dels tres anys.

·         Sentència contra la UB per encadenament de contractes fraudulents

La sala Social del Tribunal Suprem ha dictat una sentència amb data 22 de juny on declara que, tal com defensava l’advocada del Gabinet Jurídic de CCOO, un docent de la UPF (i membre del Comitè d’empresa per CCOO) que va tenir diversos contractes com a professor associat entre el 2008 i el 2012, ha de veure reconegut el caràcter d’indefinit no fix de la seva relació contractual.

Creiem que aquesta sentencia del TS (junt amb una altra en termes similars del passat 1 de juny) obliguen a les universitats i al legislador a obrir un procés de negociació amb les organitzacions sindicals per tal de posar fi a una situació d’abús de la contractació temporal.

Tot i que s’ha d’estudiar cada cas per analitzar la concurrència de les circumstàncies en què es fonamenten les sentències, es tracta d’una fita molt important. Això, juntament amb el fet de la possibilitat de fer Ofertes Públiques extraordinàries (veure apartat anterior), ha de permetre negociar la regularització i estabilització de professorat laboral temporal.

·         Programa Serra Húnter i Oferta Pública aprovats a la UB

Finalment s’ha signat el Conveni del Programa Serra Húnter. Es preveu que en breu es desencallin els concursos del l’any 2016 i, alhora que s’iniciï la crida internacional per 29 Tenure Track, aprovades per la UB dins de l’oferta pública d’enguany.

Dins de l’oferta pública aprovada parcialment, s’inclouen 11 places d’Agregat per a RyC amb acreditació I3 i, també, tiraran endavant 35 places d’Agregat interí. Encara es desconeix quan s’aprovaran les places de Professor Lector, Agregat i Titular, així com les promocions a càtedres (funcionaris i contractats) per part de la DGU i que la UB voldria convocar.

·         Aplicació de les instruccions 2/2017 i 3/2017

Des de vicerectorat s’està fent un seguiment de l’aplicació de la instrucció 2/2017 sobre l’increment de dedicació a la docència del PDI permanent a temps complert i com afecta a la reducció general de la dedicació docent a nivell de Secció o Departament. A hores d’ara no coneixem com afecta directament al professorat temporal. És a dir, com i quin professorat associat ha vist reduïda la seva dedicació docent o bé no ha renovat el contracte.

En quan la instrucció 3/2017 sobre la dedicació docent dels professors associats, hi ha encara una gran incertesa en diversos centres de com afectarà la docència els curs vinent i hi ha molts dubtes de si es podrà iniciar adequadament el curs.

·         Promoció de laborals

El requeriment que va interposar la Secretaría de Estado de presupuestos y gastos del Ministerio de Hacienda y Función Pública va provocar la suspensió de la convocatòria de promoció de professor Col·laborador a Agregat. La DGU es van inhibir davant la situació i s’està negociant a nivell de Secretaria per poder endegar de nou el concurs.

Per altra banda, s’han pres mesures cautelars respecte a la promoció de Professor Agregat a Catedràtic i cal esperar com evoluciona el procés .

·         Incompliment de la Llei orgànica d’Universitats

De les dades facilitades per Vicerectorat, es desprèn que teòricament no se superen ni els percentatges de temporalitat ni de professorat contractat, tal i com afirmen des de Ministeri i Generalitat. Des de CCOO no estem d’acord amb com s’estan realitzant els càlculs i estudiarem les mesures jurídiques per tal que quedi palès que el nombre de PDI funcionari està per sota del que indica la llei, i que el percentatge de temporalitat ha superat amb escreix el que seria admissible.

·         Increment salarial de l’1%

Aquest és l’increment que estableixen els PGE 2017, i tot i ser un percentatge totalment insuficient, hem demanat que ens sigui d’aplicació el més aviat (a la Generalitat es pagarà al juliol), amb els corresponents endarreriments des de l’1 de gener.

·         Altres informacions enviades darrerament:

- ANECA: carta conjunta adreçada a Secretari General d’Universitats i director de l’ANECA

- La Seguretat Social dóna la raó a CCOO i emet la Targeta sanitària europea per a investigadors amb contracte predoctoral.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada