dijous, 6 d’abril del 2017

Modificació punt 5è del PDA

En reunions mantingudes amb el Vicerectorat de Professorat de la UB, ens han informat de la intenció d’aplicar a l’apartat 5è del PDA, relatiu a la dedicació docent del PDI, el màxim de les hores presencials establertes en el RD 14/2012. Aquest màxim s’aplicaria només al PDI permanent a temps complert i sempre que es donin certes premisses relacionades amb la recerca desenvolupada (no sexennis, menys de 810 h de PDA)

Des de CCOO hem expressat la nostra negativa a la Vicerectora de Professorat a tal aplicació, recolzant la resposta unitària que han expressat el òrgans de representació del PDI (Comitè d’Empresa i Junta de Personal). Els dubtes que genera aquesta mesura són molts i poden tenir implicacions negatives per al col·lectiu del PDI, especialment per als professors temporals. Per altra banda, denunciem que no hi ha hagut cap tipus de negociació amb els òrgans de representació i hem estat mers oients de les decisions ja preses.

Entenem que si es volen introduir modificacions que millorin el que tenim, cal:

-       Reflexionar què significa la docència universitària: és només realitzar activitats docents presencials?

-       Una revisió completa i consensuada del PDA de recerca. Ara per ara des del propi Vicerectorat s’entén que no es recullen adequadament les diferents activitats de recerca i per tant no es reflecteix la realitat existent entre el PDI de la UB.

-       L’establiment d’una RLT que permeti conèixer i decidir les necessitats actuals i futures de la Universitat a nivell docent, de recerca, de transferència i de gestió. D’altra forma es continuaran donant pals de cec.

-       Una aposta clara per establir una carrera acadèmica objectiva i transparent, on hi hagi cabuda a plans d’estabilització i promoció, independentment del tipus de vinculació amb la Institució (funcionarial o laboral).

-       Un anàlisi complert i exhaustiu de implicacions que tenen les mesures que ha presentat el Vicerectorat: Com afectaran a les renovacions de professorat? Posarà en perill la nova contractació? Com es relacionen aquestes mesures amb el necessari rejoveniment de la plantilla? Què s’ha de fer amb el professorat que té un PDA per sobre del que la normativa exigeix?

Per això, reiterem de nou la negativa a l’aplicació d’una mesura altament dubtosa i amb conseqüències indeterminades però probablement negatives per a al col·lectiu de professorat i per tant per la qualitat i l’excel·lència de la docència i la recerca a la UB.


CCOO continuarem treballant en el sí dels òrgans unitaris de representació del PDI (Comitè d’Empresa i Junta de Personal) per vetllar pels interessos de tot el col·lectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada